Легалекс получи отличие Правна кантора на годината в областта на Търговското право

17 декември 2013

В качеството си истински ценител на успеха, иновативността и бизнес етиката в международните правни среди, списание „Акуизишън Интернешънъл” отново не пропусна да отбележи професионалните постижения на Легалекс, като я отличи за победител в категорията за средно големи правни кантори „Правна кантора на годината в областта на Търговското право” на международните „Награди за правни кантори 2013”.

Легалекс изпрати достойно 2013г. с поредното си международно признание, след като по-рано отбеляза началото й с приза „Българска правна кантора на годината, подпомагаща стартиращи фирми в областта на вещното право” на другия световноизвестен конкурс „Международните награди за консултантски компании, подпомагащи стартиращи фирми 2013”.

Наградите на водещото Британско месечно издание на АИ Глобал Медиа, разпространявано в световен мащаб и разработвано от анализатори признати на международно ниво, са насочени само към лидерите в областите на съответните номинации – от ниво на индивидуални правни експерти и бутикови адвокатски кантори до глобалните играчи в сферата на консултантските услуги.

Тазгодишните награди признават над 1200 победители в повече от 115 страни. Методологията на оценяване на победителите се определя от три фактора, първият от които е броят на получените гласове. Формулярите за гласуване във всички категории бяха раздадени на повече от 53 000 абонати на списание „Акуизишън Интернешънъл” и на повече от 180 000 юристи в световен мащаб. Вторият жизнено важен етап е вътрешното проучване на всеки един от участниците. На трето място от  номинираните се изискват за представяне допълнителни документи, с които да подкрепят своите номинации, като всички елементи се вземат под внимание. Всеки от етапите е от огромно значение при изчисляване на крайните резултати за класирането на победителите.

Главният координатор на Наградите за правни кантори 2013 Джейн Питър изрази лично становище по отношение на тазгодишния конкурс: "Годината не се размина без предизвикателства за правна общност, но от получилените доказателства е ясно, че професионалистите в индустрията са се увеличили пропорционално на предизвикателствата.". Тя добави още: "Тези професионалисти са направили някои забележителни постижения, свидетелстващи за изключителен талант и ние сме доволни че индустрията е решена да признае своите звезди.”

Допълнителна информация за останалите категории и победители в конкурса „Награди за правни кантори 2013”, можете да откриете тук.

Допълнителна информация за самия конкурс можете да откриете тук

Назад към публикации